Article image
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan avainasiakaspäällikkö Kari Saarinen esittelee tabletilta oman kuntoilunsa tuloksia keskellä oleville Kuortaneen toimitusjohtaja Jussi Töyrylälle ja rehtori Tapio Korjukselle. LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan liiketoimintajohtaja Kari Niemelä (vas.) ja toimitusjohtaja Juha Antikainen (oik,) ovat myös tyytyväisiä Saarisen tuloksiin.
Kaupallinen yhteistyö

06.10.2022
Terveys ja hyvä elämä

Ihmisten vuoksi ja turvaksi

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti

Kun henkilöstön hyvinvointi kasvaa, asiakastyytyväisyys nousee suoralla käyrällä.

Onko henkilöstön tärkeyden korostamien juhlapuheissa vain klisee?

– Ei ainakaan meillä, vakuuttaa LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa on lähes 120 henkilön työpaikka, joka vaatii lähes jokaiselta tekijältään hiukan erilaista osaamista.

– Meillä on 15 eri työntekopaikkaa maakunnassa, ja yritys- ja maatilavakuuttamisella on liiketoiminnalle iso merkitys. Yritysten ja maatilojen palveleminen vaatii omaa erityisosaamista, joka on erilaista kuin henkilöasiakkaiden kanssa toimittaessa.

LähiTapiolan ei ole siis helppoa löytää valmista työvoimaa joko koulunpenkiltä tai muualta työmarkkinoilta.

– Alaamme liittyy paljon erityisosaamista, josta johtuen meille on tärkeää kasvattaa henkilöstön osaamista jatkuvasti, sekä huolehtia henkilöstön työhyvinvoinnista. Pitkäaikaiset työsuhteet ovat meille arvokkaita.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen suosittelee työnantajia huolehtimaan henkilöstöstään entistä enemmän.

Henkilöstöstä huolehtiminen

Työvoimapula ja työvoiman ylitarjonta ovat aaltoliikettä, joka vaihtelee paitsi talouden suhdanteiden ja vuodenajan myötä, niin myös eri ammattialojen mukaan. Koronan jälkeisenä aikana yhä useampi työnantaja on saanut todeta, että nyt vallitsevat työnhakijan markkinat.

– Meille hyvinvoiva henkilöstö on laadukkaan asiakaspalvelun ja toiminnan edellytys. Henkilöstömme osaamiseen on panostettu paljon eikä vastaavaa osaamista ole helppo korvata, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan liiketoimintajohtaja Kari Niemelä toteaa.

LähiTapiolan yritysvakuutusneuvotteluissa on selvä nouseva trendi.

– Perinteisen omaisuusvakuuttamisen rinnalle ja ohikin on noussut keskustelu henkilöstön hyvinvoinnin tukemisesta ja vakuuttamisesta, Niemelä kertoo.

Erityisesti korona-aika on nostanut esiin henkilöstön sairauskuluihin liittyvien vakuutustuotteiden kysyntää.

Urheiluopistokaan ei ole turvassa

Kuortaneen urheiluopiston henkilökunnasta suuri osa työskentelee liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Sairaudet, tapaturmat ja loukkaantumiset eivät katsoa ammattia ja alaa, vaan kaikilla on mahdollisuus menettää työkykynsä ainakin hetkellisesti.

– Me olemme tehneet LähiTapiolan kanssa jo vuosia yhteistyötä mm. sairauskuluvakuutuksen merkeissä, Kuortaneen toimitusjohtaja Jussi Töyrylä kiittelee.

Kuortaneen rehtori Tapio Korjus huomaa kehityskeskusteluissa kattavan työterveyshuollon tärkeyden.

– Se tulee lähes jokaiselta työntekijältä positiivisena kommenttina työnantajan toiminnasta henkilöstöään kohtaan.

Kuortaneen arjessa työntekijän saaminen takaisin sorvin ääreen on äärimmäisen tärkeää.

– Säästömme tulee arvioni mukaan moninkertaisesti sieltä, että saamme henkilön mahdollisimman nopeasti takaisin työnsä ääreen, Töyrylä kertoo.

Samaa viestiä vahvistaa myös Antikainen.

– Vakuutusyhtiöiden rooli yhteiskunnassamme on pitää omalta osaltaan pyörät pyörimässä. Siksi myös meille on tärkeää, että hoitoketju on mahdollisimman nopea ja tehokas ja henkilö voi palata nopeasti töihin.

Henkilöstön hyvinvointi on asia, johon satsaus kannattaa aina

Kaikki yritykset joutuvat kilpailun kiristyessä yhä tarkemmin pohtimaan mihin euronsa satsaavat.

– Meillä on todella tarkkaa seurantaa sekä asiakastyytyväisyydestä, että oman henkilökuntamme hyvinvoinnista. Ne liittyvät selvästi toisiinsa. Myös se, että meillä on pitkäaikaisia työsuhteita, kertoo siitä, että satsaus henkilökunnan hyvinvointiin todellakin kannattaa, Antikainen iloitsee.

Antikainen muistuttaa muitakin yrityksiä pitämään huolta henkilöstöstään.

Ei tämä ole hyväntekeväisyyttä, vaan yrityksen strategia liiketoiminnassa.

– Ei tämä ole hyväntekeväisyyttä, vaan yrityksen strategia liiketoiminnassa.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan avainasiakaspäällikkö Kari Saarisen mukaan työnantajat ovat selvästi havahtuneet pitämään kiinni osaavasta työvoimasta.

– Moni työnantaja on huomannut, että työterveyshuollon kustannusten ennakoitavuus on tärkeää. Vakuutuksen avulla nämä kustannukset voi budjetoida, minkä yritykset innolla ottavat vastaan.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset