Article image
Härmän Kylpylässä vietetään joulun alla tunnelmallisia iltoja hyvästä ruoasta nauttien. Runsaasta joulubuffetista voi saada ideoita myös omaan joulupöytään.
Kaupallinen yhteistyö

02.12.2022
Koti ja asuminen

Tule nauttimaan jouluisesta tunnelmasta Härmän Kylpylään

Teksti ja kuvat: Liina Hautanen

Niin ihana kuin joulu onkin, se on usein ohi aivan liian nopeasti. Siksi jouluherkuttelu kannattaakin aloittaa ajoissa.

Härmän Kylpylässä on tarjolla jokaisena joulunalusviikonloppuna suussa sulava joulun herkkupöytäbuffet. Samaan hintaan sisältyy myös tanssit maakunnan suosituimmassa tanssiravintolassa tähtiorkesterien siivittämänä.

Kenet sinä haluaisit kutsua mukaan? Varsinaista joulua vietetään usein perheen ja sukulaisten kanssa, joten ystävät jäävät vähemmälle huomiolle. Joulunalusaika onkin mitä parhainta aikaa viettää laatuaikaa joko ystävien tai puolison kanssa, ihan kahdestaan. Tanssipakkoa ei ole, mutta jouluruoan päälle on mukava jäädä istumaan iltaa ja katselemaan tanssilattian tunnelmaa.

Härmän Kylpylä

Härmän Kylpylän keittiö on kokenut syksyn mittaan uudistuksen ja uudet menut on otettu ilolla vastaan. Jouluruokabuffetista löytyy kaikki, mitä joulupöydältä voi toivoa ja vähän enemmänkin.

– Joulu on vain kerran vuodessa ja silloin halutaan syödä jouluruokia. Salaisuus on siinä, että kaikki on täällä itse tehtyä, laatikoita ja kinkunpaistoa myöten. Käytämme paljon lähialueen tuottajia ja tänä vuonna salaatti-, alkuruoka- ja kalapöydät ovat vielä entistäkin runsaammat, ravintolatoimen kehityspäällikkö Timo Mäkinen esittelee.

Katso kuvakarusellin kuvat Härmän Kylpylän joulun herkkupöytäbuffetista.

Rauhallinen sunnuntaibuffet

Sunnuntaina 18.12. joulun herkkupöytä katetaan jo päivällä kello 12 alkaen.

– Silloin meillä on Koivusalon Katariina laulamassa joululauluja, ja kutsu on käynyt myös joulupukille, josko hänkin ehtisi poikkeamaan. Silloin kannattaa tulla herkuttelemaan kaikessa rauhassa koko perheen kanssa, markkinointipäällikkö Emilia Alasaari kertoo.

Joululaatikoita ja talon kossusinappia voi ostaa Kylpylän joulukaupasta myös omaan joulupöytään.

Alasaari ehdottaa, että tänä vuonna joulun voisikin aloittaa niin, että ei stressaa ruoanlaitosta vaan tulee välillä valmiiseen pöytään.

– Eikö se olisi kiva tapa aloittaa joulun vietto? Runsaasta buffetista voi saada vinkkejä omaankin joulupöytään.

Härmän Kylpylä Timo Mäkinen ja Emilia Alasaari
– Tänne voi tulla rauhoittumaan, käydä ottamassa vaikka vähän virtaa ennen kuin lapset tulevat joulunviettoon. Nauttia kylpylästä, valmiista ruoasta ja yksilöllisistä hemmotteluhoidoista, Härmän Kylpylän ravintolatoimen kehityspäällikkö Timo Mäkinen kannustaa. Markkinointipäällikkö Emilia Alasaari iloitsee käynnissä olevasta pikkujoulukaudesta. Viihtyisässä Banketissa on järjestettty jo monet juhlat.

Pienille ja suurille seurueille

Ryhmät voivat varata omaan käyttöönsä ravintola Banketin, jonne katetaan joulupöytä vielä pikkuisen runsaammilla höysteillä. Siellä vierailla on käytössään myös oma privaatti baaritiski.

– Meillä on hienoja tanssi-iltoja ja kovia orkestereita tulossa, jotka kruunaavat pikkujoulunvieton, Alasaari iloitsee.

Tunnelmalliseen Bankettiin katetaan myös joululounas 20. ja 21.12. Paikkoja on rajoitetusti, joten joululounaalle kannattaa tehdä pöytävaraus.

Saija Tuupanen ja Ex-Miehet Härmän Kylpylä
Saija Tuupanen ja eXmiehet vetivät salin täyteen kuvausiltana.

Jos kylpylän jouluruokia maistellessa joku jää erityisesti mieleen, niitä voi nyt hankkia myös omaan joulupöytään.

– Myyntiin tulee ainakin joululaatikoita, rosollia, sienisalaattia ja sinappia, Alasaari kertoo.

Talon sinapilla, eli kossusinapilla onkin oma tarinansa.

– Joskus vuosikymmeniä sitten ehdotin myyntitykillemme Juhani Lautamajalle, että tehtäisiinkö jouluksi konjakkisinappia. Lautamaja pisti paremmaksi ja vaati, että tehdään kossusinappia, Mäkinen muistelee.

Sillä tiellä on menty.

Härmän Kylpylä jouluruoka
Härmän Kylpylän joulukauppa on auki 22.-23.12. klo 9 – 18 kylpylän aulassa. Joulun ulosmyyntituotteisiin ei oteta vastaan ennakkotilauksia.
Härmän Kylpylä joulun herkkupöytä

Joulu kylpylässä on täynnä mukavaa jouluohjelmaa

Joulunajan kylpylälomista suosituin on kahden yön paketti, mutta osa lomailijoista viipyy kolmekin yötä eli aina Tapanin tansseihin asti.

Joulun ajaksi on järjestetty ohjelmaa koko perheelle.

– Joulupäivien ohjelmassa on muun muassa taikashow ja jouludisko lapsille, joulukonsertti ja muutakin joulumusiikkia sekä joulurauhan julistus. Tapaninpäivänä jännitetään vielä joulubingon parissa, Alasaari paljastaa.

Jouluaattona kylpylässä pidetään oma aattohartaus ja joulupäivänä kylpylävieraille järjestetään kuljetus joulukirkkoon. Joulukirkko on kestosuosikki, jota vakikävijät osaavat jo ennalta odottaa.

Ja Härmän Kylpylässä kun ollaan, hyvä ruoka ja tanssi kuuluvat oleellisena osana joulunviettoon.

– Täällä saa tulla kaikessa rauhassa valmiiseen pöytään. Ja aattona on vielä iltapalakin, että saa varmasti kystä kyllä, Mäkinen maalailee.

Aattoaamun aamuvirkuille on järjestetty vielä vähän extraa.

– Jouluaattoaamun kello kuuden joulusauna ja kynttiläuinti on varmasti kiva kokemus. Silloin kylpylässä on aivan hiljaista ja saa uida kynttilänvalossa, Alasaari sanoo.

Joulun herkkupöytä Härmän Kylpylä
Pöytä on katettu ja kaikki on valmista. Kokit Helena ja Siina toivottavat jouluruokailijat tervetulleiksi.

Ilotulitus kylpylässä

Uutena vuotena Härmän Kylpylässä järjestetään koko perheen ilotulitus iltakuudelta. Mukana järjestelyissä ovat niin Ylihärmän MLL, Reserviläiset kuin Yrittäjä-yhdistyskin.

– Ammumme raketit golf-kentältä, niin että ne näkyvät koko kylälle. Kyllä ihmisillä pitää olla vähän sirkushuvejakin, Mäkinen suunnittelee.

Viikonloppubuffet on tarjolla kello kuuteen asti, joten ennen ilotulitusta ehtii hyvin käydä syömässä ja uimassa. Ilotulitusta voi katsoa myös lämpimästä porealtaasta. Hieman ennen h-hetkeä kylpylässä himmennetään valoja ja kylpijöitä kehotetaan suuntaamaan katseensa taivaalle. Ilotulitus näkyy hienosti kylpylän suurista ikkunoista.

– Poreistakin ilotulituksen varmasti näkee, mutta kyllä parhaat katselupaikat ovat varmaan siinä 25 metrin altaalla, Alasaari vinkkaa.

Joulun herkkupöytä Härmän Kylpylä

Osta lahjakortti joululahjaksi

Erilaiset hemmotteluhoidot, buffetpöytä tai kausikortti kylpylään ovat mukavia joululahjoja. Voit ostaa lahjakortin myös valitsemallesi summalle, jolloin lahjansaaja saa itse valita, mihin hän sen haluaa käyttää. Lahjakortit saat helposti verkkokaupasta.

Pst! Ethän jätä tykyseteleitäsi käyttämättä. Tykyseteleillä voi ostaa esimerkiksi sarjalippuja kylpylään, Härmäläisiä kylpyläpäiviä, kuntosalikortteja tai ryhmäliikuntatuntilippuja.

Ystävä kuule tätä,
tekemättä jotain jätä.
Näytä kiireelle kieli
ja ota rento mieli.
Muista tähdet ja taika, unohda sitten aika.

Katso myös Timpan vinkit kirjolohen kylmäsavustukseen!

Haluatko onnistua kirjolohen kylmäsavustuksessa? Lue vaihe vaiheelta, kuinka kirjolohen kylmäsavustus tapahtuu.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.9/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset