Article image
Tero Viinamäki ja Jozef Lomski kertovat, että hyvinvointivalmennuksessa räätälöidään jokaiselle oma ja yksilöllinen polku hyvinvoivaan arkeen ja motivoidaan asiakasta kohti parempaa elämänlaatua.
Kaupallinen yhteistyö

02.11.2022
Terveys ja hyvä elämä

Hyvinvointia tuottamassa

Teksti: Hannele Norja
Kuvat: Jenna Koivisto

Hyvinvointivalmennus perustuu yksilöllisesti kartoitettuun lähtötilanteeseen.

Kuortaneen Urheiluopiston OPA-Omaksi parhaaksi -hyvinvointivalmennus lähtee aina henkilökohtaisen hyvinvoinnin tukemisesta. Valmennuksessa autetaan ymmärtämään omat, kokonaisvaltaiset voimavaraan liittyvät elämäntavat ja -valinnat.

– Stressitasoja voidaan mitata myös palautumiskuormitusmittarilla, yritysvalmennuspäällikkö Tero Viinamäki Kuortaneen Olympic Training Centeristä sanoo.

– Aina omatuntemus ei osu kohdalleen ja se pysäyttää miettimään omia valintojaan.

Kokonaisvaltaista valmennusta

Kuortaneen OTC on vuosien aikana valmentanut yrityksiä ja julkisen sektorin kuten valtion eri toimipisteistä aina kaupungin ja kunnan työntekijöihin. Pisimmät käynnissä olevat asiakassuhteet ovat melkein 10 vuoden takaa.

– Me jalkaudumme asiakkaidemme tiloihin ja kartoitamme hyvinvoinnin tarpeet, myyntipäällikkö Jozef Lomski sanoo.

Hyvinvointivalmennuksella pystyvään vaikuttamaan työntekijän jaksamisen paremmin mitä tyky-päivillä.

– Hyvinvointivalmennuksemme on kokonaisvaltaista ja vaikuttavaa. Me voimme toimia asiakkaamme kumppanina sekä työterveyden rinnalla ja ennaltaehkäistä tilanteita ennen kuin ne eskaloituvat huonompaan, Lomski sanoo.

Tukea saa joka päivä

Hyvinvointivalmennus on läsnä 24/7 ja valmennus on henkilökohtaista.

– Valmennuksen tarkoitus ei ole lähteä tekemään huippu-urheilijoita. Matalimmilla kynnyksillä olevien kanssa voidaan lähteä liikkeelle veden juonnin tärkeydestä, Viinamäki hahmottaa.

Olkoon lähtötaso mikä tahansa, Viinamäki korostaa valmentajan kulkevan matkassa koko ajan. Arjen paraneminen on kaiken tekemisen johtolankana.

– Koska kasvokkain ei voida koko ajan olla, voi valmennettava ladata applikaation, jonka kautta hän saa niin videoita, harjoitusohjelmia kuin ravitsemusneuvoja. Lisäksi applikaation kautta kaikki ryhmän jäsenet voivat keskustella keskenään, Lomski sanoo.

Viinamäki sanoo etäjärjestelmän olevan parhaimmillaan päivittäistä viestittelyä asiakkaan kanssa.

Tero Viinamäki
Tero Viinamäki

Kasvu ilahduttaa

Yritykset ovat lähteneet hyvinvointivalmennukseen hyvin mukaan. Tämän vuoden puolella kasvua on ollut 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

– Yhä enempi puhutaan useampien vuosien kumppanuudesta millä saadaan jatkumoa, Lomski sanoo.

Hyvinvoinnin peruselementeistä ei hänen mukaansa saa jäädä kiinni se, sairastuuko ihminen vai ei.

– Työ- ja vapaa-aika menevät yhä enemmän ristiin. Työntekijän katsotaan kuuluvan yhä enemmän myös yritysperheeseen ja heistä halutaan pitää huolta. Tämä tulee esiin jatkuvasti, kun kohtaamme ihmisiä. Ennaltaehkäisevän toiminnan kautta mm. prosessit työterveydessä voivat keventyä, Lomski lisää.

Hyvinvointivalmennuksessa Kuortaneen Urheiluopistolla on käytössään koko 120 asiantuntijan joukko eri aloilta. Aktiivisesti hyvinvointivalmennuksen parissa työskentelee 6-8 henkilöä.

– Suurimmassa jo mukana olevassa yrityksessä on työntekijöitä 19 000, pienimmässä kolme, Viinamäki laskee.

Jozef Lomski
Jozef Lomski

Matalalla kynnyksellä mukaan

Myyntipäällikkö Jozef Lomski nostaa hattua yrityksille. Hyvinvointivalmennuksen suosio on ollut kasvavaa.

– Haluan edelleen haastaa yritysten vastuuhenkilöitä ottamaan yhteyttä. Keskustelemalla pystymme selvittämään minkälaiset palvelut kullekin yritykselle ovat tarkoituksenmukaisimpia.

Kaikki tutkimukset osoittavat liikunnan, ravitsemuksen sekä unen merkityksen terveydelle.

-Meitä on täällä muutama parhaita ruuhkavuosiaikoja elävää perheenisää tuottamassa palveluja, joten tiedämme mistä puhumme. Elämme samoja aikoja kuin monet asiakkaistamme, Lomski naurahtaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.2/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset