Article image
85-vuotta täyttäneellä Maija Granbergillä ei ole kiire muuttaa koko aikuisiän kodistaan, ainakaan niin pitkään aikaan, kun kotiaskareet vielä sujuvat.
08.03.2021
Tapahtumat ja matkailu

Pointin vahvat pohjalaisnaiset

Naistenpäivän kunniaksi kokosimme yhteen tarinoita vahvoista pohjalaisnaisista, joita olemme saaneet käydä haastattelemassa. Hyvää naistenpäivää kaikille!

Etätöissä elokuvakulisseissa – Liinamaan talo sai uuden emännän

Rakkaus Pohjanmaahan ja Ylihärmän loistava sijainti monipaikkaisuuttakin ajatellen saivat espoolaistuneen eteläpohjalaisnaisen toteuttamaan unelmansa vanhasta pohjalaistalosta. Paula Länsikallion talo maalla on Härmä-elokuvan kuvauspaikkanakin tunnetuksi tullut Liinamaan talo.

Sama koti yli 60 vuotta

Vaasalainen Maija Granberg on asunut samalla tontilla jo vuodesta 1958.

Jo kolmas tutkinto

Kauhavalainen Monya Jaakkola iloitsee suomalaisesta monimuotokoulutuksesta opiskelemalla jo kolmatta tutkintoaan työn ohella. 24 vuoden työura vaihtui nyt päätoimiseen opiskeluun.

Saattohoidon tukihenkilö kulkee rinnalla

Malla Ivalo on yksi Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen 2018 Seinäjoella kouluttaman pilottiryhmän vapaaehtoisista. ‒ Tapaan kutsua itseäni tukihenkilön sijasta mieluummin rinnallakulkijaksi, Ivalo sanoo.

Taidemaalarin repertuaari riittää tauluista ja seinämaalauksista kankaisiin

Taidemaalari Hanna-Maria Mainelakeus ei halua luopua kaikista töistään. Onneksi ideoita pyörii päässä niin paljon, ettei kaikkia ehdi edes toteuttaa.

Energiaa omaan esimiestyöhön

Pirita Karjala oli ensimmäisten valmistuneiden joukossa, kun Suomen Yrittäjäopiston Esimieskoulutus verkossa lähti käyntiin.

Hedelmäpuutarha on askel omavaraisuuteen

Puutarhuri Ritva Rintamäki on kasvattanut kotonaan Veneskoskella hedelmäpuita jo 80-luvulta. Tuloksena on satoisa hedelmäpuutarha, jossa kasvaa kymmeniä omena-, luumu-, päärynä- ja kirsikkapuita sekä vaativampia erikoisuuksia.

Lundagård on perinnerakentajan ja menneen maailman viehkeä tavaratalo

Pietarsaaresta löytyy monta mukavaa vintage-tyylistä myymälää. Yksi niistä on Aja Lundin ja Mia Ahlskogin Etelänummikadulla pyörittämä ihastuttava Lundagård.

Talo asuntomessualueella luo loisteliaat puitteet elämiselle

Talo asuntomessualueella ei ollut Kaarina Mäelle vaatimus eikä kynnyskysymys. Enemmän häneen teki vaikutuksen asuinpaikan sijainti. Koti on nyt lähellä työpaikkaa ja järvikin on ihan ääressä.

Kasvihuoneravintola Närpiössä vakuuttaa matkailukriitikot

”En aio koskaan työskennellä kasvihuoneessa!”

Näin tapasi Linds Kökin omistaja Maria Berg huudahtaa lapsena. Marian vanhemmat viljelivät tomaatteja tilan kasvihuoneessa.

Vapaaehtoistyöntekijä Pirkko Sariola on odotettu vieras

Pirkko Sariola oli tehnyt pitkän ja hienon uran pankkimaailmassa, kunnes eläkepäivät alkoivat häämöttämään. Hän pohti itsekseen, että haluaisi auttaa ja tehdä vapaaehtoistyötä, joka ei kuitenkaan sitoisi häntä liikaa. Nyt Sariola vie ruokakasseja koteihin, joissa taloudellinen tilanne on haastava pienen toimeentulon johdosta.

Polku korkeakouluihin mielessä

Milla Jerohin opiskelee Vamiassa elektroniikka-asentajaksi, mutta suunnittelee jo opintoja ammattikorkeakoulussa.

Takana yli 40 joulua töitä

Kanttori Sinikka Pekkasen joulut ovat kuluneet aina tiiviisti töiden parissa. Viime jouluna eläkkeelle jääneen kanttorin jouluun mahtui ensimmäistä kertaa myös ihan omaa ohjelmaa.

Työyhteisöjen riidanratkojat

Työyhteisösovittelijat ja työnohjaajat Merja Hakola ja Pirjo Rantonen tietävät, että työyhteisöiden pahoinvointiin tulisi uskaltaa puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Työuupumus rohkaisi uskaltamaan yrittäjäksi

Lapuan kaupungin kotihoidon palveluksessa toiminut Anna-Kaisa Puhto paloi loppuun. Ajatus yrittäjyydestä oli itänyt Anna-Kaisa Puhdon mielessä jo pitkään, ja kun tuttu crossfit-sali tuli myyntiin, päätti Puhto tarttua tilaisuuteen.

Naurujoogaohjaaja tuo iloa elämään

Sointu Kuokkanen löysi naurujoogasta ilon omaan elämäänsä viisitoista vuotta sitten. Nyt hän opastaa muita hyväätekevän naurugoojan pariin ammatikseen.

Raija-Maija toteutti unelmansa maallemuutosta

Maija, eli Raija-Maija Ikola asuu 115-vuotiasta pohjalaistaloa Ylistaron Ookilantiellä. Pihapiirin vanha navetta ja muut rakennukset eivät kauaa hakeneet käyttötarkoitustaan, kun vanhoja esineitä rakastava Maija alkoi jo täyttää niitä löydöillään.

Syntyi Maijan Wanha Navetta, vanhoihin tavaroihin erikoistunut kirpputori ja vintage-myymälä. Joulun aikaan asiakkaita hemmotellaan lisäksi erillisellä joulupuodilla.

Auttamistyössä on sisältöä

Vaasan suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijät pääsevät työssään auttamaan kanssaihmisiä monipuolisesti. Palosaaren – Gerbyn alueen diakoni Päivi Kemell avaa, mitä kaikkea diakoniatyö pitää sisällään. Jutussa tutustutaan myös Isostakyröstä kotoisin olevaan Hanna Nuujaan, joka opiskelee parhaillaan toiveammattiinsa diakonissaksi.

Pohjalaisnaiset kiinnostavat

Onko sinulla mielessäsi vahva pohjalaisnainen, jonka tarinan haluaisit kuulla? Vinkkaa meille juttuideastasi: https://pointti.fi/vinkkaa-juttuideasta/

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (5 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
etelä-pohjanmaa naistenpäivä pohjanmaa rannikko-pohjanmaa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset